Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció hozzáadása a kosárhoz, kérjük várjon...

Ajánlatának rögzítése folyamatban, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

Baumit Open hőszigetelő rendszerek: forradalmi páraáteresztő hőszigetelés

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mi is pontosan a Baumit Open rendszer, milyen előnyei vannak, hogyan használható és melyiket érdemes választani.

Mi is a Baumit Open rendszer?

A Baumit Open rendszerek egyedi hőszigetelő megoldások, amelyek egyszerre biztosítják a kiváló hőszigetelést és a lélegző homlokzatot. Az Open rendszerek speciális kialak

ítása lehetővé teszi a páraáteresztést, amely hozzájárul az épületek egészséges, kellemes klímájának fenntartásához. Az Open rendszerből három féle típus van, amelyek más-más jellemzővel bírnak.

Milyen fajta Open rendszerek vannak?

A Baumit háromfajta Open rendszert kínál: openTherm, openPlus és openReflect. Az openTherm a fehér EPS hőszigetelő anyagból készül, míg az openPlus a grafit EPS-t használja. Az openReflect pedig egy reflexió bevonatos grafit EPS lemezt tartalmaz, amely még hatékonyabb hővisszaverést biztosít. Itt írtunk a grafitos lemezről és a reflexiós bevonat fontosságáról.

Milyen termékekből állnak ezek a rendszerek?

A Baumit Open hőszigetelő rendszerek több komponensből állnak, amelyek együttesen biztosítják a kiváló 

hőszigetelést és a lélegző homlokzatot. A rendszerek alapvető elemei:

  • openTop vékonyvakolat
  • PremiumPrimer emelt minőségű alapozó
  • openContact ragasztó és ágyazó
  • Startex üvegszövet háló
  • openTherm/openPlus/openReflect hőszigetelő lemezek

Milyen előnyei vannak a Baumit open rendszereknek?

A Baumit Open rendszerek számos előnnyel rendelkeznek:

  • Kiváló hőszigetelés: az Open rendszerek hatékony hőszigetelést biztosítanak, amely csökkenti az energiafogyasztást és a fűtési költségeket.
  • Lélegző homlokzat: az Open rendszerek páraáteresztő képessége hozzájárul az épületek egészséges, kellemes klímájának fenntartásához, és megakadályozza a penész képződését.
  • Hosszú élettartam: a Baumit Open rendszerek kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak és a külső hatásoknak.
  • Környezetbarát: a rendszerek anyagai újrahasznosíthatók és környezetkímélő technológiával készülnek.
  • Többféle kialakítás: a különböző Open rendszerek között választva a megfelelő hőszigetelési megoldást lehet kiválasztani az épület igényeinek és a felhasználói elvárásoknak megfelelően.

Mikor kell/érdemes használni a Baumit Open rendszereket?

Az Open rendszerek és a klímahomlokzatok jelentősége új építésű épületeknél különösen nagy, hiszen a jó páraáteresztésű hőszigetelő rendszerek hatékonyan segítik a falakban lévő építési nedvesség távozását. A fokozottan páraáteresztő Open rendszerekben a hőszigetelő lemezek perforáltak, így könnyebben áthatol rajtuk a pára a kültér irányába. A rendszer további elemei is fokozottan páraáteresztő tulajdonságúak. Szintén Open rendszer ajánlott vályog, vegyes vagy ismeretlen eredetű falazatnál.

Az ásványgyapot is páraáteresztő, miért ne azt válasszam?

Az Open rendszereket páraátvezetés szempontjából lehet ásványi rendszerekkel (azaz kőzetgyapottal) helyettesíteni, de az jóval költségesebb. Így a kőzetgyapot rendszerrel szemben jelentős akár 30-40%-os megtakarítást érhetünk el, hiszen nem csak a kőzetgyapot lemez maga egy magasabb árfekvésű termék, de ahhoz ráadásul magasabb minőségű rendszertermékeket kell választani.

Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a polisztirolnak nincs olyan akusztikus- és tűzvédelme, mint a kőzetgyapotnak. Ezért az épület igényeinek és a felhasználói elvárásoknak megfelelően érdemes mérlegelni a különböző rendszerek előnyeit és hátrányait.

 

Összegzés

A Baumit Open hőszigetelő rendszerek innovatív és hatékony megoldást kínálnak a modern hőszigetelési kihívásokra. A különböző rendszertípusok és a lélegző homlokzat biztosítása révén a Baumit Open rendszerek hozzájárulnak az épületek energiatakarékosságához, a komfortos és egészséges belső klímához, valamint a hosszú távú fenntarthatósághoz.

Kapcsolódó bejegyzések

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811
ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu