Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

PIR - újgenerációs hőszigetelési megoldás

A PIR (zártcellás poliuretán hab) egy igazán különleges anyag. Hosszú távon megbízható, egészséges és környezettudatos lakókörnyzet biztosítható használatával. Családunk és saját biztonsága mellett épületeink értékét is megnöveli, beépítésükkel költséget, ezáltal pénzt takaríthatunk meg.

 

PIR hőszigetelő lemezek - a hőszigetelés új generációja

 

 

 

 

 

PIR - hőszigetelés környezettudatos módra

 

 

 

 

 

Sokan gondolják úgy, hogy amennyiben valami nem természetes anyagból keletkezik, akkor az eleve szennyezi a környezetet. Ez nem feltétlen fedi a valóságot. A PIR ugyan műanyag, azonban az előállításához szükséges kőolaj mennyiség sokszorosát takarítja meg akár egy életciklusa alatt az általa leszigetelt épület fűtűséhez szükséges hőenergia minimalizálásával. A PIR-nek valóban több életciklusa is lehet. Egyrészt teljes mértékben újrahasznosítható. Régi épületekről lebontva, vagy már egyből a gyártáskor keletkező vágási veszteséget is újra lehet hasznosítani. Elmondható, hogy egy nulla gyártási hulladékkal előállítható termékről van szó.

A jelenleg elérhető legkedvezőbb U (W/m2K) hőátbocsátási értékekkel rendelkezik. Kiváló 0,024 W/mK hővezetési tényezőjével vékonyabb szigetelő vastagság mellett elérhetjük ugyanazt a kívánt szigetelési hatásfokot, mint más hagyományos táblás vastagabb szigetelő anyagot alkalmazva.

A PIR cella szerkezetének köszönhetően az XPS szigetelők kiváltására is alkalmas, így a falazaton eddig általában használt különböző hővezetési tényezővel rendelkező szigetelők helyett (EPS és XPS), egy teljesen egységes PIR homlokzati szigetelés kerülhet felhasználásra, azonos hőszigetelő tudással az épület falazatán és a lábazatán is egyaránt.

Összehasonlítva a PIR hőszigetelő lemezeket más szigetelőanyagokkal azt jelenti, hogy az eps-nél (normál fehér színű polisztirol) 37%, az eps grafitnál 23%, az ásványi hőszigetelőknél 32%-kal jobban szigetel!

Kiváló nyomószilárdságának köszönhetően (120 kPa) ellenállóbbá teszi az ingatlan homlokzatát a mechanikai behatásokkal szemben.

 

   Webáruházunkban ide kattintva megtalálhatod a PIR hőszigetelőlemezeket  !  

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811 nagy.csaba@ujhazdebreceniut.hu