Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció hozzáadása a kosárhoz, kérjük várjon...

Ajánlatának rögzítése folyamatban, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

PIR homlokzati szigetelés: az új generációs megoldás

Mit is takar PIR lemez?

A PUR, vagyis poliuretán hab egy másik hőszigetelő anyag, amely szintén zártcellás szerkezetű és hasonló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, mint a PIR. Azonban létezik néhány jelentős különbség a PIR és PUR hőszigetelő lemezek között. A PIR hőszigetelő lemezek alacsonyabb hővezető képességgel rendelkeznek, mint a PUR lemezek, ami jobb hőszigetelést eredményez. A PIR lemezek tűzállósága is jobb, mint a PUR lemezeké, ami fontos szempont lehet a tűzbiztonság szempontjából.
 

Mikor érdemes mindenképpen PIR-t használni?

 • Ha elkészült ház esetén, amelyen nincsen hőszigetelés, de a szomszéd házak közel vannak, így nem rakhatunk fel - csak meghatározott vastagságú – lemezeket.
 • Ha nem akarunk különböző hőszigetelő lemezeket, különböző hőszigetelési értékekkel, használni a homlokzatunk hőszigetelése során.
 • Ha szeretnénk, hogy a homlokzat ellenálljon a nagyobb terhelésnek (pl. állandó focilabda jelenléte a falon J)
 • Ha szeretnénk, hogy a homlokzatunk ellenálló legyen a tűzzel szemben.

Milyen tulajdonságokkal biztosítja a PIR hőszigetelő lemez a fenti felsorolt használati módokat?

 • A legkedvezőbb (akár 37%-kal kedvezőbb) hőszigetelő képesség a többi homlokzati hőszigetelő lemezhez képest.
  • EPS lemez: 0,038W/mK
  • Grafit EPS lemez: 0,031W/mK
  • Kőzetgyapot lemez: 0,035W/mK
  • PIR hőszigetelő lemez: 0,024W/mK
 • Zártcellás hőszigetelő lemez, amely így nem veszi fel a vizet. Ennek a tulajdonságának köszönhetően lábazati zónában is alkalmazható. Alkalmazható az XPS vagy formahabosított EPS lemezek kiváltására. Azért is kedvező ez, mert így a falazaton, nem lesznek különböző hővezetési tényezővel rendelkező lemezek, illetve így sík homlokzatot is elérhetünk.
 • Kiemelkedő nyomószilárdsággal rendelkezik (120 kPa, szemben a homlokzaton használatos EPS 80 kPa értékével), ami igy ellenállóbbá teszi a homlokzatot a külső tényezőkkel szemben.

Kivitelezői szemmel a PIR homlokzati hőszigetelés

„Véleményünk szerint az InnoPan PIR MF/Therm Front E homlokzati hőszigetelő rendszer komoly alternatíva lehet a piacon meglévő közismert termékek mellett. Kisebb vastagsággal elérhető a magasabb hőszigetelő képesség, így a vékonyabb lapokkal jobban és pontosabban lehet dolgozni, kifejezetten egy, a példában is bemutatott sokszögletű alaprajzi kialakítású, tagolt felületen is.” László Gábor – Kivitelező – Stefanits Kft.

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811
ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu