Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció hozzáadása a kosárhoz, kérjük várjon...

Ajánlatának rögzítése folyamatban, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

Baumit Open hőszigetelő rendszerek: forradalmi páraáteresztő hőszigetelés

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy mi is pontosan a Baumit Open rendszer, milyen előnyei vannak, hogyan használható és melyiket érdemes választani.

Mi is a Baumit Open rendszer?

A Baumit Open rendszerek egyedi hőszigetelő megoldások, amelyek egyszerre biztosítják a kiváló hőszigetelést és a lélegző homlokzatot. Az Open rendszerek speciális kialak

ítása lehetővé teszi a páraáteresztést, amely hozzájárul az épületek egészséges, kellemes klímájának fenntartásához. Az Open rendszerből három féle típus van, amelyek más-más jellemzővel bírnak.

Milyen fajta Open rendszerek vannak?

A Baumit háromfajta Open rendszert kínál: openTherm, openPlus és openReflect. Az openTherm a fehér EPS hőszigetelő anyagból készül, míg az openPlus a grafit EPS-t használja. Az openReflect pedig egy reflexió bevonatos grafit EPS lemezt tartalmaz, amely még hatékonyabb hővisszaverést biztosít. Itt írtunk a grafitos lemezről és a reflexiós bevonat fontosságáról.

Milyen termékekből állnak ezek a rendszerek?

A Baumit Open hőszigetelő rendszerek több komponensből állnak, amelyek együttesen biztosítják a kiváló

hőszigetelést és a lélegző homlokzatot. A rendszerek alapvető elemei:

  • openTop vékonyvakolat
  • PremiumPrimer emelt minőségű alapozó
  • openContact ragasztó és ágyazó
  • Startex üvegszövet háló
  • openTherm/openPlus/openReflect hőszigetelő lemezek

Milyen előnyei vannak a Baumit open rendszereknek?

A Baumit Open rendszerek számos előnnyel rendelkeznek:

  • Kiváló hőszigetelés: az Open rendszerek hatékony hőszigetelést biztosítanak, amely csökkenti az energiafogyasztást és a fűtési költségeket.
  • Lélegző homlokzat: az Open rendszerek páraáteresztő képessége hozzájárul az épületek egészséges, kellemes klímájának fenntartásához, és megakadályozza a penész képződését.
  • Hosszú élettartam: a Baumit Open rendszerek kiváló minőségű anyagokból készülnek, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak és a külső hatásoknak.
  • Környezetbarát: a rendszerek anyagai újrahasznosíthatók és környezetkímélő technológiával készülnek.
  • Többféle kialakítás: a különböző Open rendszerek között választva a megfelelő hőszigetelési megoldást lehet kiválasztani az épület igényeinek és a felhasználói elvárásoknak megfelelően.

Mikor kell/érdemes használni a Baumit Open rendszereket?

Baumit Open rendszerek használatát főleg új építésű épületek esetén javasoljuk, ahol kiemelten fontos a jó páraáteresztő képességű hőszigetelés. Ezek a rendszerek hatékonyan kezelik és segítik a falakban felgyülemlett építési nedvesség eltávolítását. A rendszerben alkalmazott hőszigetelő lemezek perforációval rendelkeznek, melyek lehetővé teszik a pára kültér irányába történő könnyebb áthaladását, míg a rendszer többi eleme is magas páraáteresztő képességgel bír. Ezen túlmenően, a Baumit Open rendszer kifejezetten ajánlott vályog, vegyes vagy ismeretlen eredetű falazat esetén, biztosítva ezzel az épületek hosszú távú egészséges és hatékony működését.

Az ásványgyapot is páraáteresztő, miért ne azt válasszam?

Az Open rendszereket páraátvezetés szempontjából lehet ásványi rendszerekkel (azaz kőzetgyapottal) helyettesíteni, de az jóval költségesebb. Így a kőzetgyapot rendszerrel szemben jelentős akár 30-40%-os megtakarítást érhetünk el, hiszen nem csak a kőzetgyapot lemez maga egy magasabb árfekvésű termék, de ahhoz ráadásul magasabb minőségű rendszertermékeket kell választani.

Azonban azt is figyelembe kell venni, hogy a polisztirolnak nincs olyan akusztikus- és tűzvédelme, mint a kőzetgyapotnak. Ezért az épület igényeinek és a felhasználói elvárásoknak megfelelően érdemes mérlegelni a különböző rendszerek előnyeit és hátrányait.

 

Összegzés a Baumit Open rednszer mellett

Összefoglalva, a Baumit Open hőszigetelő rendszerek az innovatív és hatékony válaszok a modern kor hőszigetelési problémáira. Az eltérő rendszertípusok és a „lélegző” homlokzatok kialakításának lehetősége segítségével, a Baumit Open rendszerek hozzásegítenek az épületek energiahatékonyságának növeléséhez, kellemes és egészséges belső klimatikus környezet kialakításához, valamint hozzájárulnak a hosszútávú fenntarthatósági célok eléréséhez. Ezáltal a Baumit Open rendszerek jelentősen hozzájárulnak az építőipar fenntarthatósági törekvéseinek támogatásához.

Kapcsolódó bejegyzések

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811
ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu