Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció hozzáadása a kosárhoz, kérjük várjon...

Ajánlatának rögzítése folyamatban, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

Energiamegtakarítás a megfelelő homlokzati hőszigeteléssel

Épület avagy családi ház hőszigetelés nélkül szinte már nem is épül.
Nem csak az új előírások , hanem a növekvő energiaárak és az egyre inkább energiatudatos gondolkodásmód térhódítása teszik ezt szükségessé; a fogyasztók egyre inkább törekednek az energiatakarékosságra és az energiahatékonyság növelésére.
A homlokzati hőszigetelő rendszerek gyártói között is egyre fokozódik a verseny, ezért folyamatosan újabb és újabb megoldásokat kínálnak a vásárlók számára.

Miért fontos a megfelelő hőszigetelés?

Alapvető elvárás egy épülettel szemben, hogy a belső térben nagyjából ugyanaz legyen a belső hőmérséklet, akár a nyári, akár a téli időszakról legyen szó. A homlokzati hőszigetelő anyagok télen nem engedik ki a meleget, nyáron pedig kívül tartják a forróságot.

Az ideális hőszigeteléssel:

 • melegen tartjuk a külső falakat
 • a falakon keresztüli hőveszteséget a minimálisra csökkentjük
 • a környezetünket is védjük a károsanyag-kibocsátás csökkenésével

A homlokzati hőszigetelő rendszerek alkalmazásával a homlokzatképzés ideje is lerövidül. A hagyományos felépítésű homlokzati vakolatrendszerek esetén kb. két héttel hosszabb várakozási időkkel kell számolnunk, mint a hőszigetelő rendszerek esetében, s mint tudjuk: az idő (is) pénz! 

Mire figyeljünk, mielőtt belevágunk?

 • A minőség kulcsa - mindig gondokodjuk rendszerben!
  A legolcsóbb és a kevert rendszerek felhasználást kerüljük. Egy gyártótól érdemes minden rendszerelemet megvásárolni, a rendszergarancia lehetőségével is élhetünk.
 • Mielőtt döntenénk, kérje szaktanácsadónk segítségét!
  Minden fontos információt megtudhat, így biztos lehet abban, hogy a beszerzett anyagok megfelelő módon kerülnek beépítésre.
 • A színek megtévesztőek - döntsünk körültekintően!
  Kérjen színmintát a vakolatból! A minta segítségével biztonsággal dönthet, nem fogja később azt érezni, hogy esetleg nem a megfelelő színt vagy árnyalatot választotta. 
 • Határidő - tehcnológiai idők?
  A kivitelezési munkák minél hamarabbi befejezését mindenki szeretné.  A hőszigetelő rendszer kivitelezésekor is vannak várakozási idők, melyeket be kell tartani. A hőszigetelő lemezek letapaszolása után sem lehet egyből megkezdeni a színezést, mivel a tapaszrétegnek teljesen meg kell száradni és kötni is a további munkafolyamatok elvégzéséhez. Ha az előírt várakozási időket valaki nem tartja be, akkor akár a felhordott színes vékonyvakolat ki is foltosodhat, felhólyagosodhat.
 • A hőszigetelő lemez vastagságán NEM érdemes spórolni!
  Semmiképpen se a hőszigetelő lemez vastagságán spóroljunk ha már belefogtunk a hőszigetelésbe, hiszen ennek mértéke nem jelent jelentős plusz költséget. Vastagabb hőszigetelésbe beruházni hosszú távon sokkal inkább megéri. Az Ideális hőszigetelési vastagság 10 cm-től kezdődik.
 • Válasszunk megfelelő tartozékokat - ügyeljünk a részletekre
  Az időtálló, jó hőszigetelési munkákhoz a megfelelő kiegészítők alkalmazása is elengedhetetlen (élvédő profilok, lábazati indítóprofil, sorolóelemek, távtartók stb.). Nem kell annál nagyobb bosszúság, mint hogy az elkészült hőszigetelésen néhány év múlva a sarkoknál rozsdás foltok jelennek meg. Ez akkor történik, ha nem rozsdamentes vagy műanyag élvédőt választ valaki, hanem pl. az építkezésről megmaradt, beltéri vakolóprofilt.

Ha mindezeket szem előtt tartjuk, nincs más dolgunk, mint élvezni a falak nyújtotta hűvöst nyáron (az épület nem melegszik át a tűző napsütésben), télen pedig a falak melegét (fokozott hőtároló képesség - nem húz a hideg). Közben az energiaszolgáltató által kiküldött alacsonyabb fogyasztásra utaló számlákat nézegethetjük. Csökkenek a fűtési költségeink, nyáron pedig a nagy fogyasztású klímaberendezéseket sem kell beüzemelni.

A homlokzati hőszigetelő rendszerek használatával pénzt, időt és energiát takaríthatunk meg, miközben értéke, magasabb komfortot teremtünk otthonunkban.

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811
ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu