Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció hozzáadása a kosárhoz, kérjük várjon...

Ajánlatának rögzítése folyamatban, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

Homlokzati hőszigetelés - miért kőzetgyapot?

Az otthon csendje, biztonsága, páramentessége: kőzetgyapot 

Mindenki vágyik arra, hogy otthona egy nyugodt és egészséges menedék legyen, ahol elmenekülhet a külvilág zajától és nyüzsgésétől. De sajnos a hangszigetelés hiánya gyakran stresszt okozhat, csökkentheti a koncentrálóképességet és negatív hatással lehet a közérzetre. Azonban van megoldás, ami garantálja a kellemes és csendes otthont – a kőzetgyapot hőszigetelés.

 • A hangok kint maradnak: A kőzetgyapot, ami a természetben előforduló bazalt kőzetből készül, híres a sűrű szálszerkezetéről. Ez a szálszerkezet különleges tulajdonságot kölcsönöz a kőzetgyapotnak: kiváló hangelnyelő képességet biztosít sűrű szerkezete. A hang, mint a levegő mechanikai rezgése, a kőzetgyapot szálain fellépő súrlódás következtében hővé alakul át. Ez a folyamat lehetővé teszi, hogy a kőzetgyapot hőszigetelése ne csak a hideg ellen nyújtson védelmet, hanem egyben hatékony hangszigetelésként is funkcionáljon.
 • Élet és vagyonvédelem: Az a tény, hogy a kőzetgyapot képes magas hőmérsékleteknek is ellenállni, élet- és vagyonvédelmi szempontból kiemelkedően fontos. A kőzetgyapot olvadáspontja 1000 °C felett van, így képes megakadályozni a tűz tovább terjedését, védelmet nyújtva ezzel az épületszerkezeteknek. Ezenfelül a kőzetgyapot a tűz hatására sem fejleszt robbanásveszélyes vagy mérgező gázokat, és nem csepeg égés közben. Tehát a kőzetgyapot nem csak a hő- és hangszigetelést szolgálja, de nagyban hozzájárul a tűzbiztonsághoz is.
 • Páraáteresztő képesség: A kőzetgyapot nyílt pórusú szerkezetének köszönhetően kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik. Ennek köszönhetően a vízpára gond nélkül vándorolhat a kőzetgyapotban, nem képezve ezzel páragátat a szerkezeten. Ez a tulajdonság lehetővé teszi az épületszerkezetek számára a lélegzést és a páraáteresztést, valamint biztosítja az építési és használati nedvesség eltávozását.

A kőzetgyapot szigetelés nem csak az otthonunk hő- és hangszigetelését szolgálja, de „lélegzetet ad” az otthonnak, szerkezetnek. A lakótér komfortosabbá válik, a külső falak belső felületei melegebbé válnak, mely elkerülhetővé teszi a páralecsapódást és a penészesedést. Ez azt jelenti, hogy a kőzetgyapot szigetelés hozzájárul a jó közérzethez, a penészmentes és egészséges otthonhoz. Ezért a kőzetgyapot szigetelés nem csak egy beruházás a csendes és kellemes otthonért, hanem a biztonságos és egészséges életért is.

Víz, külső hőmérséklet és az öregedés

 • Víztaszító hatása: A kőzetgyapot szigetelés víztaszító képességének köszönhetően nedves környezetben is megőrzi szigetelő tulajdonságait. Akár a beépítés előtti tárolás, akár a beépítés során előforduló csapadék, a kőzetgyapot felszínéről a vízcseppek egyszerűen leperegnek, meggátolva az anyag átnedvesedését. Így a kőzetgyapot hőszigetelő képessége nem csökken a nedvesség hatására.
 • Alak- és mérettartó: Az épületszerkezetek szigetelő anyagai jelentős hőmérsékleti szélsőségeknek vannak kitéve. A kőzetgyapot szálas szerkezetének köszönhetően ezeket a nagy hőmérséklet-különbségeket képes alakváltozás nélkül elviselni. Alakváltozás nélkül tűri a nyári hónapok 35-40 celsius fokát, csak úgy mint a téli mínusz 20-25 celcius fokot is.

EMIATT A KŐZETGYAPOT SZIGETELŐ LEMEZEK KÖZÖTT NEM KELETKEZNEK RÉSEK ÉS ELMOZDULÁSOK, AMELYEK RONTANÁK A HŐSZIGETELŐ KÉPESSÉGET.

 • Öregedésálló: A bazaltkőből készült kőzetgyapot öregedésálló tulajdonságokkal rendelkezik. Kiváló hőszigetelő képességét a sűrű, finom szálszerkezetek között elhelyezkedő levegő biztosítja. Ezenfelül a kőzetgyapot ötven év után is megőrzi eredeti mechanikai és hőtechnikai tulajdonságait, és ellenáll a káros külső hatásoknak, mint a napsugárzás, a szél, a vegyszerek, és még a gombák, rovarok, rágcsálók sem károsítják. Tehát a kőzetgyapot szigetelés az épület élettartamával megegyezően hosszú időre biztosítja a hő- és hangszigetelést, valamint a tűzvédelmet.

Természetes anyag, környezetvédelmi szempontból előnyös termék

A kőzetgyapot a természetben előforduló bazaltból készül. A kőzetgyapot szigetelés alkalmazása csökkenti az energiafogyasztást, ami az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez vezet. A kőzetgyapot szigeteléssel három téli hét alatt megtakarítható az a energia, amit a gyártására fordítottak. Tehát a kőzetgyapot szigetelés nem csak az otthonodban biztosítja a komfortos hőmérsékletet és a kellemes csendet, hanem hozzájárul a környezetvédelemhez és a fenntartható jövőhöz is.

Összefoglalva az alábbi tények, tulajdonságok miatt ajánljuk a kőzetgyapotot

 • Optimalizált hő- és hangszigetelés: A kőzetgyapot szigetelőanyag garantált hő- és hangszigetelést biztosít, javítva ezzel az otthoni környezetet.
 • Kiváló tűzvédelem: A kőzetgyapot szigetelés jelentős tűzvédelmi előnyökkel bír, képes megakadályozni a robbanásveszélyes és mérgező gázok kialakulását.
 • Kiemelkedő páraáteresztő tulajdonságok: A kőzetgyapot szigetelőanyag kiváló páraáteresztő képességgel rendelkezik, megakadályozza a páralecsapódást és a penészesedést.
 • Víztaszító és alaktartó: A kőzetgyapot nedves környezetben is megőrzi víztaszító jellegét, valamint hőmérsékleti szélsőségek hatására is méret- és alaktartó marad.
 • Hosszú élettartam: A kőzetgyapot hőszigetelő anyag idővel is képes megőrizni eredeti tulajdonságait, így hosszú távon is megbízható választás.
 • Környezetbarát megoldás: A kőzetgyapot szigetelés csökkenti az energiafogyasztást és a szennyezőanyagok kibocsátását, hozzájárulva a környezetvédelemhez.

Kapcsolódó bejegyzések

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811
ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu