Loader

Az elérhető rendszerek lekérdezése, kérjük várjon...

Kalkuláció hozzáadása a kosárhoz, kérjük várjon...

Ajánlatának rögzítése folyamatban, kérjük várjon...

Kalkuláció betöltése folyamatban, kérjük várjon...

Homlokzati hőszigetelés - miért polisztirol?

Az (expandált) polisztirol, azaz az EPS kiváló hőszigetelő:

1cm EPS hőszigetelő képessége megfelel kb. 12 cm vastag „B-30”-as téglafalnak, avagy egy „B-30”-as falazat hőszigetelő képessége megegyezik kb. 2,5 cm polisztirolhab hőszigetelésével.

A grafittal kezelt polisztirol még ezen is túllép, a hagyományos "fehér" színű polisztirol szigetelő lemezek (EPS, Hungarocell, Nikecell, Dryvit) hőátbocsátási tényezőjétől 23%-al jobb értékkel rendelkezik.

Megfelelően páraáteresztő - a lakótér levegőjének páratartalma 97-98%-ban a szellőző levegővel távozik. A maradék 2-3 % szabad átjutását a falszerkezeten biztosítani kell. A helyesen alkalmazott polisztirolhab hőszigetelés és hőszigetelő rendszerek ezt biztosítják.
A legújabb Baumit által kifejlesztett openTherm és openReflect polisztirol hőszigetelő lemezek páraáteresztő képessége közel az ásványi hőszigetelő lemezekével egyezik meg - természetesen szintén a megfelelő kivitelezési technológia betartása mellett.

Azonos szilárdsági csoportba tartozó anyagokat tekintve a legkönnyebb, ugyanakkor közvetlenül terhelhető, vakolható.

Tűzveszélyességi szempontból is kedvező jellemzői vannak, „E” osztályba sorolható, nem csöpög égés közben és önkioltóként viselkedik.
A technológia több mint 40 éves tapasztalata magáért beszél - akár a gyártás akár a kivitelezés területén.

Kapcsolódó bejegyzések

Keresse kollégánkat bizalommal!

Nagy Csaba

Nagy Csaba
+36 70 932 5811
ertekesites@hoszigetelesjoaron.hu